Οι μαθητές 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο του τμήματός τους και στη συνέχεια να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό τους. Αρχικά θα περιμένουν σε μία ψηφιακή αίθουσα αναμονής μέχρι ο καθηγητής τους να τους αποδεχτεί στη ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας. Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να δηλώνουν το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο και όχι κάποιο ψευδώνυμο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί. Τα στοιχεία του μαθητικού λογαριασμού που δημιούργησαν οι μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν είναι απαραίτητα για τη χρήση της πλατφόρμας Webex Meetings αλλά για τη χρήση της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Επομένως όποιοι μαθητές δεν έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο ΠΣΔ μπορούν να συμμετέχουν στις τηλεδιασκέψεις αλλά δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Σχολική Τάξης (η-τάξη).

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη μέσω σταθερού τηλεφώνου. Όσοι μαθητές δε διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου για να ενημερωθούν σχετικά.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη κάνοντας χρήση οποιουδήποτε από τα εξής μέσα: κινητό τηλέφωνο, tablet, laptop ή desktop με ηχεία, μικρόφωνο και κάμερα. Συνιστούμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης να είναι ενεργοποιημένη η κάμερα και απενεργοποιημένο το μικρόφωνο. Ο μαθητής μπορεί να πάρει το λόγο στέλνοντας γραπτό μήνυμα στο chat της πλατφόρμας ή σηκώνοντας το «ψηφιακό» χέρι.

 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει αναρτηθεί και στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο σχετικό μάθημα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό: Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα των μαθημάτων, μέσα από την πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης, θα πρέπει ακολουθώντας τις Οδηγίες Εγγραφής σε Μαθήματα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) να εγγραφούν στο μάθημα Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, και στη συνέχεια μέσα από τα έγγραφα του μαθήματος θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας καθώς και σε σχετικές οδηγίες.

Συνιστάται οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποθηκεύουν το πρόγραμμα των μαθημάτων τους τοπικά σε κάποιο μέσο αποθήκευσης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις ψηφιακές αίθουσες των μαθημάτων τους χωρίς να εξαρτώνται από την απόκριση των συστημάτων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.